6. toukokuuta 2019

Tytön ristiäiset

Alkoi lähestyä hetki, että pitää alkaa suunnitella tytölle ristiäisiä oli ihana ajatella, että kohta saa juhlia itse tykkään todella paljon juhlista, kun saa nähdä ihmisiä ja varsinkin nyt kun aika paljon on kotona lasten kanssa, eikä oikein voi minnekkään lähteä. Vaikka onhan se paljon helpompi mennä jonkun muun järjestämiin juhliin, kun ei tarvitse tehdä itse mitään vaan voi mennä valmiille ja nyt olisi paljon tekemistä ja piti vielä miettiä mikä olisi sopiva nimi meidän pikku prinsessalle. Tällä kerralla me ajattelimme, että nyt kun meillä on ihan oma vähän tilavampi koti, niin ristiäiset pystyy järjestämään ihan täällä meillä kotona.

Kummit oli tytölle mietitty, piti vain löytää sopiva aika joka sopisi kaikille, koska tottakai halusin että kaikki kummitkin pääsevät paikalle. Oli hieman haastavaa miettiä, koska kummit paljastuivat koviksi reissaajiksi. Yhdet kummit oli ensin kaksi viikkoa ulkomailla ja toiset taas viikon ja vielä eri aikaan joten oli oikeastaan yksi ainoa viikonloppu mikä sopisi kaikille. Tämä ainut vapaa viikonloppu sattui vielä juuri niin, että pyhäinpäivä on lauantaina eli todennäköisesti pappi on aika hankala saada. Ei auttanut muuta kuin toivoa, että saisimme papin sille viikonlopulle, joten oli pakko alkaa soitella.

Minä soitin ja minulla ei ollut suuria toiveita papin suhteen. Sain monta pappi vaihtoehto, enkä tiennyt yhtään kenet valitsisin. Ajattelin silloin, että se voisi olla mies pappi ja kysyin sitten kuka olisi hänen mielestään sopivin ristiäisiin ja valitsin sitten hänen ehdotuksensa, joka todella oli paras vaihtoehto. Pappi otti minuun, sitten yhteyttä ja hän pyysi , että hän saisi tulla käymään ennen ristiäisiä, koska hän halusi tutustua meidän perheeseen ennen juhlaa ja oli myös helppoa, että pystyimme käymään läpi minkälaista kaavaa me haluamme käyttää kasteen aikana. Se oli minun mielestäni todella kiva juttu, se helpotti todella paljon ja oli kiva tavata pappi ennen ristiäisiä, etenkin siksi että pappi oli meille ennestään ihan vieras. Papista jäi meille todella hyvä kuva, hän otti meidän ajatukset ja ideat huomioon todella hyvin ja hän tuli hyvin toimeen heti Iiron kanssa.

Sitten piti alkaa miettiä kaikki tarvittavat kastepöytää varten, saimme mieheni vanhempien kotoa
pöydän kasteen ajaksi ja siihen liinat. Kukat kastepöytään kävimme tilaamassa kukkakaupasta ja kastemalja oli sama, kuin Iiron ristiäisissä ja kastemekko oli myös sama mikä Iirolla oli ristiäisissä. Eli kaikki tarvittavat oli aika hyvin hoidossa, niitä ei sen kummemmin tarvinnut stressata.

Piti alkaa myös miettiä mitä me tarjoaisimme ristiäisissä ja kuka tekisi mitäkin, en kuitenkaan itse ehtisi tehdä kaikkea. Onneksi mummut ovat hyviä ja innokkaita leipomaan eli sain heiltä hurjan paljon apua. Minun ei tarvinut taaskaan itse leipoa paljoa, joka oli kyllä erittäin hyvä juttu, koska minulla oli todella paljon kaikkea muuta hoidettavaa johtuen siitä, että nämä olivat ensimmäiset kunnon juhlat jotka me järjestämme yhdessä omassa kodissa. Piti todella tarkkaan miettiä, että löytyykö meiltä tarvittavat määrät kaikkia astioita ja onhan kaikki liinat ja tarjoiluun tarvittavat astiat vai pitääkö käydä ostamassa. Saimme aika hyvin kaikki asiat hoidettua jo hyvissä ajoin, ettei tullut kiire.

Kaikki asiat oli hoidossa enään piti vain miettiä tytölle nimi, mikä ei ollut mitenkään helppo juttu. Meillä oli mielessä kaksi hyvää nimeä ja olimme melkein varmoja, että toinen niistä se on joko Siiri tai Aada. Nimistä ei kuitenkaan tullut varmuutta kumpi olisi hyvä, joten päädyimme siihen ettei kumpikaan ole se oikea ja aloimme miettiä mikä sitten olisi. Ei mennyt kuin hetki ja tuli varmuus siitä, että etunimi tytölle on Neea. Toinen nimi meillä oli ollut tiedossa jo kauan, joten sitä ei tarvinnut sen kummemmin miettiä, tytön nimeksi tulisi Neea Elviira.

Kun viimein koitti kastepäivän aamu, alkoi hirveä tohina kun kaikki piti järjestää ja laittaa valmiiksi. Onneksi se kävi aika vaivattomasti ja ei tullut mitään sen kummempia mutkia matkaan. Kotona kaikki oli järjestyksessä, enään puuttui osa tarjottavista, vieraat ja pappi sitten juhla olisi valmis alkamaan.

Kun kaikki vieraat oli saapuneet pääsimme aloittamaan juhlan. Tyttö oli todella tyytyväinen, nukkui koko kasteen ajan eikä päästänyt ääntäkään. Iiro pääsi kuivaamaan vauvan pään kastamisen jälkeen ja oli kyllä todella reipas. Kasteen jälkeen otimme heti kaikki valokuvat, jotta saimme vaihdettua tytöltä kastemekon pois ja juhlamekon tilalle. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut ottaa kuvia paljon enemmän, jäi muutamia sellaisia kuvia ottamatta mitä ehkä olisi pitänyt ottaa, mutta onneksi kuitenkin on otettu kuvia. Tilaisuus meni kaikin puolin todella hyvin ja pappi oli kyllä ihan mahtava, parempaa ei olisi voinut edes toivoa. Tarjottavat maistui hyvälle ja riitti oikein hyvin ja tunnelma juhlassa oli todella lämmin. Lapset olivat koko juhlan ajan todella reippaita ja illalla kyllä uni maistui meille kaikille.

1 kommentti:

Kiitos, kun kommentoit!