2. huhtikuuta 2019

Tieto toisesta lapsesta

Aloimme miettiä, että odotankohan minä toista lasta. Kävimme hakemassa kaupasta testin ja teimme sen ja se oli positiivinen, eli meille olisi tulossa toinen lapsi ja Iirosta tulisi isoveli. Testi tehtiin viikonloppuna, joten maanantaina sitten soitin neuvolaan ja sain ajan viikon päähän. Jännittyneenä sitten odottelimme viikon, ennen kuin saimme varmistuksen asiaan.

Iiro oli hoidossa ja mieheni töissä, menin neuvolaan, oli helmikuu. Kaikki oli hyvin ja me todella saamme toisen lapsen, raskaus viikot oli 9+3. Neuvolan jälkeen menin pyörällä suoraan töihin iltavuoroon, oli todella vaikea olla kertomatta kenellekkään vauvasta, kun juuri oli neuvolassa käynyt, mutta hyvin sain pidettyä asian sisälläni enkä kertonut. 

Emme halunneet kertoa asiaa vielä kenellekkään, koska ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Meiltä se onnistui hyvin, mutta en ikinä osannut ajatella, että Iiro voisi paljastaa asian jotenkin. Yhtenä viikonloppuna menimme vanhempieni luo Kalajoelle ja Iiro siellä taputteli omaa mahaansa ja sanoi, että vauva. Onneksi kukaan ei silloin tajunnut mitä Iiro sanoi tai ehkä kukaan ei vain kuullut. Se oli aika jännä tilanne ja iso yllätys minulle, että niin pieni voi tajuta tällaisen asian ja vielä kertoa siitä juuri sillä hetkellä, kun sitä ei saisi kertoa. Kotiin päästyämme me ajattelimme, että on jo pakko alkaa kertomaan, koska jossain vaiheessa Iiro paljastaisi sen. 

Kun viimein kerroin omille vanhemmilleni, he ottivat asian todella iloisesti vastaan, se oli heille ihana asia. Heidän mielestään oli hyvä, että Iiro saa leikkikaverin. Tämä raskaus ei tullut niin suurena yllätyksenä, kuin aikaisempi. Kun kerroin heille sanoin myös, että asiasta ei vielä saa puhua muille, mutta äitini tuntien, hän ei malttanut olla kertomatta ja pian siitä tiesikin jo koko suku. No olisin kyllä halunnut kertoa itse, mutta minkäpäs asialle enään mahtoi. Miehelläni kesti todella pitkään kertoa asiasta omille vanhemmilleen, mutta kun hän viimein sai kerrottua, heidänkin reaktio oli ihana. Huvittavaa oli se miten mieheni oli asian tuonut esille. Hän oli ohimennen maininnut, että Heidikin jää kohta töistä pois, sitten he olivat alkaneet jutella asiasta. 

Yhtenä päivänä, kun menin töihin olin vaihtamassa vaatteita, niin työkaverini tuli ja oli lähdössä kotiin, sitten hän kertoi, että jää kohta pois töistä. Olin ihan ihmeissäni ja kysyin, että miksi niin hän kertoi että heille syntyy vauva syyskuussa. Tilanne oli huvittava kun sainoin hänelle, että niin meillekkin. Hän ei ollut vielä kertonut muille, enkä minkään. Hän oli sellainen työkaveri jonka kanssa olin ollut tekemisissä eniten myös vapaalla. Oli hauska, että meille molemmille syntyy vauva samoihin aikoihin. Meistä ei kumpikaan osannut odottaa tällaista tilannetta. Emme ehtineet jutella asiasta kauaa, kun minun piti mennä töihin, mutta jatkoimme juttelua sitten toisena päivänä. Oli kiva kun pystyi jutella yhdessä sellaisen ihmisen kanssa, joka oli työn suhteenkin täysin samassa asemassa.

Hän sanoi, että on jo kertonut töissä jäävänsä pois, koska odottaa vauvaa. Se oli minulle hieman jännittävä tilanne, kun ajattelin että mitähän he sanovat kun minäkin käyn kertomassa, että jään samaan aikaan pois. Jännitin töissä kertomista ihan turhaan, he ottivat asian todella hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!