16. maaliskuuta 2019

Tieto vauvasta

Aloimme yhdistelemään asioita ja aloimme miettiä voisiko olla, että meille syntyisi vauva. Ei minulla juurikaan ollut mitään raskausajan oireita, tai en ainakaan osannut tulkita niitä. Kävin neuvolassa 02.06.2016 ja vauvahan siellä masussa odotteli ulos pääsyä. Suurin shokki asiassa oli se, että neuvolassa katsottiin lasketun ajan olevan vähän reilu kuukauden päästä 11.07.2016. 😨 Olin minä varmastikkin huomannut odottavani aikaisemmin, mutta olin varmaan vain kieltänyt asian itseltäni. Vauvan tulo ei ehkä ollut se suurin pelko, vaan ne kaikki testit, pistokset, lääkärit, ei minusta olisi siihen. Pelkään ihan kamalasti piikkejä, lääkäreitä ja kaikkea mikä niihin viittaa. Varmistetun tiedon raskaudesta saatuani aloin heti miettiä tosissani, miten minusta olisi kaikkeen tähän, miten onnistun. Kaikki nämä ajatukset, että minusta ei olisi siihen, unohtui aika pian, oli niin paljon kaikkea tekemistä, että ehkä ei ollut aikaa miettiä niitä pelkoja.

Minun ei auttanut kuin, kävellä ensimmäiseltä neuvola käynniltä
suoraa jäätelökioskille, joka oli siis silloinen työpaikkani. Pomoni sattui olemaan paikalla ja kerroin, että meille syntyy vauva, hän oli todella iloinen puolestamme ja onnitteli kamalasti, sitten kysyi milloin on laskettu aika, kerroin sen olevan reilun kuukauden päästä. Hän otti asian todella hyvin ja aikoi hankkia tilalleni uuden työntekijän, koska jäin melkein heti uutisen kerrottuani pois töistä.

Tulevilla isovanhemmilla oli vielä vähemmän aikaa sisäistää asia, että heistä tulee isovanhemmat. Tuleva vauva oli siis molempien vanhemmille ensimmäinen lapsenlapsi. Se oli heille todella iso yllätys ja ehkä pieni shokki, koska emmehän me olleet seurustelleet edes kokonaista vuotta vielä, vasta jotain 10kk. Loppujen lopuksi he ottivat asian kuitenkin yllättävän hyvin vastaan.

Meillä oli todella paljon asioita hoidettavana ja kaikki tavarat mitä vauva tarvitsee puuttui. Oli todella haastava miettiä mitä oikeasti tarvitsemme heti, eihän sitä nimittäin oikeasti tiennyt milloin vauva päättää tulla ulos. Toisaalta, kun ajattelee että meillä oli vain kuukausi aikaa hankkia kaikki tarvittava, silloin ei ehkä tullut ostettua mitään ylimääräistä, ainoastaan ne tavarat mitä oikeasti tarvitsi. Hyvin me kuitenkin ennätimme valmistella asunnon vauvaa varten.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!