28. maaliskuuta 2019

Uuden kodin etsintä

Aloimme miettimään, että asunto missä asumme alkaa käydä pian pieneksi, kun Iiro kasvaa. Mietimme myös, että miksi maksaa 600e vuokraa, jotta saa asua yhden kuukauden, että miksi ei maksaisi omaa asuntoa pois. Oli ajatuksena, että alamme etsimään meille omaa ja isompaa kotia, missä sitten huolettomammin voi asua pitempään.

Selailin kaikkia myytäviä asuntoja netistä. Mietimme millaisen asunnon haluamme ja missä asunnon tulisi sijaita. Tiesimme, että Ylivieskasta se asunto ostetaan, mutta mistä täältä sitä emme vielä tienneet. Tärkein asia oli, että alue olisi rauhallinen ja turvallinen paikka missä pienen lapsen kanssa olisi hyvä asua ja tärkeää oli myös, että on oma piha missä lapsi voi leikkiä sellainen, että joskus saa hiekkalaatikon ja leikkimökin pihalle. Piti myös olla mahdollista kulkea joka paikkaan pyörällä tai kävellen, koska minulla ei edelleenkään ollut ajokorttia. Asunnossa tulisi myös olla kaksi makuuhuonetta, jottei kohta tarvitsisi alkaa etsimään taas uutta, koska Iiro kasvaa nopeasti ja tarvii oman huoneen myös aika pian.

Katselin netistä pitkän aikaa joka päivä asuntoja josko olisi tullut uusia, mutta mikään ei oikein tuntunut oikealta tai sopivan hintaiselta. Ajattelin, että minun ei ehkä kannata katsella asuntoja ihan joka päivä, joten aloin hieman vähentää asuntojen katselua. Yhtenä päivänä ajattelin, että nyt en ole pitkään aikaan katsellut asuntoja ja päätin mennä katsomaan, löysin yhden kivan oloisen asunnon. Se oli alle kahden kilometrin päässä keskustasta ja minun työpaikastani. Siinä oli iso oma piha, kaksi makuuhuonetta ja myös miehelleni se yksi tärkeimmistä nimittäin autokatos. Varastoja oli useampi, joten tavaraakin mahtui säilyttämään ja mikä tärkeintä se oli turvallisella ja rauhallisella paikalla.

Otimme yhteyttä asunnon välittäjään ja pyysimme päästä katsomaan asuntoa, löysimme sopivan yhteisen ajan aika pian ja pääsimme katsomaan. Menimme koko perheellä katsomaan ja mielestäni asunto oli ihana, ihastuin pihaan heti ja tiesin, että Iiro tykkäisi varmasti kun on niin iso piha missä voi leikkiä. Olihan asunnossa tietenkin muutamia asioita jotka halusi korjata, vähän muuttaa asunnon värimaailmaa, mutta ei mitään sen suurempaa. Iiro otti pihan heti omakseen ja alkoi potkia välittäjän kanssa palloa, joka löytyi pihalta. Olimme todella kiinnostuneita asunnosta. Päätimme, että mietimme ja keskustelemme yhdessä kahden kesken asiasta, ennen päätöstämme joten lupasimme, että ilmoitamme välittäjälle parin päivän päästä mitä mieltä olemme.

Olimme keskustelleet todella paljon asunnosta ja miettineet mitä me teemme. Olimme molemmat sitä mieltä, että asunto olisi hyvä ja juuri sopiva meille. Emme oikein löytäneet mitään huonoa asunnosta, joten olimme varmoja että haluamme sen. Soitimme välittäjälle ja kerroimme, että haluamme tehdä asunnosta tarjouksen. Sovimme yhteisen ajan milloin pääsemme tekemään tarjouksen kirjallisena. Kun olimme tarjouksen jättäneet jäimme odottamaan, että hyväksytäänkö miedän tarjouksemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!